Fotoklubben Focus

Tilt-Shift effekt

Denne effekt er populær for tiden. Der har blandt andet kørt nogle klip på DR HD, hvor filmen er optaget med tilt-shift objektiver. I den nye Photoshop CS6 er dette et af de nye filtre.

Tilt-shift objektiver bruges mest til at rette perspektivet op i eks. Arkitektur billeder, men det kan også bruges til at lave kreative billeder, der ligner billeder at landskaber fra modeltog. Dette kan skabes i Photoshop ved brug Lens Blur filter. Billleder til denne effekt skal helst have en form for dybde i billedet og det skal være taget med et optagestandpunkt over motivet.

1. Åben billedet

Åben billedet i Photoshop. Man kan ikke bruge Lens Blur på et Smart object i Photoshop, så hvis det er åbnet som et smart object, skal du gå i Layer > Smart Objects > Rasterize.

2. Dubliker baggrundslaget

Tast Ctrl+J for at duplikere laget.

3. Tilfør Lens Blur

Gå til Filter > Blur > Lens Blur

 

Sæt Radius til ca. 35. Det afhænger af billedets størrelse. Sæt Noise til 1 og vælg Uniform og sæt flueben i Monochromatic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Tilføj en maske

Tilføj en maske til laget og vælg Gradiant Tool og sæt den til Reflected Gradiant.

Klik med musen og træk herefter med musetasten nede den gradient du vil have. Hvis den skal være lige, så hold Shift tasten nede, mens du trækker. I dette tilfælde laver vi viklen, så den følger vejen.

5. Tilføj Saturation og kontrast

Som det sidste skal der tilføjes lidt saturation +30 til +40. Og til sidst skal den have lidt ekstra kontrast.

Eksempel på det færdige billede:

 

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.