Fotoklubben Focus

Hvem er vi ?

Vi har en ting til fælles i Focus. Vi holder voldsomt meget af at fotografere og arbejde med billeder, og så vil vi alle gerne udvikle os i fællesskab med andre, som har den samme interesse.
Nogle er meget erfarne andre er mindre erfarne, nogle kan lide at arbejde med billeder til udstillinger, nogle brænder for at deltage i nationale og internationale konkurrencer. Nogle er meget optaget af at bearbejde billeder eksperimentelt og skabe helt nye udtryk, mens andre holder fast på, at fotografiet primært skal skabes i kameraet.
Emnerne, som vi kaster os over, spænder også ekstremt vidt. Nogle medlemmer sværger til portrætfotografering, mens andre foretrækker at finde spændende motiver i naturens detaljer. Andre igen er mere til de store vide landskaber, rejsefotografering, studiefotografering, stemningsbilleder, avancerede kunstneriske udtryk eller måske noget mere dokumenterende.

Foto: Lars Bay

Vi mødes hver torsdag aften i sæsonen, og når der opstår en god mulighed tager vi på fototure sammen. Det kan være en enkelt aften, en lørdag eller en hyttetur på flere dage.

På klubaftener deler vi erfaringer eller hører inspirerende oplæg fra medlemmerne eller fra gæster udefra. God og konstruktiv billedkritik er jævnligt på programmet.

Vi holder 5 interne konkurrencer årligt, og mange er også med i Jyske Mesterskaber og Danmarksmesterskabet (Den Nationale) eller udenlandske konkurrencer.

Fakta:

Focus:

  • blev oprettet i 1965
  • har ca. 40 medlemmer
  • har flere gange vundet Jysk Mesterskab individuelt
  • har som klub flest topplaceringer i både Jysk Mesterskab og Danmarksmesterskabet i fotografi (Den Nationale).
  • udstiller løbende medlemmernes værker i og omkring Silkeborg

Klublokaler:

Vi har klublokaler på adressen:

Nordre Fælleshus,  Lokale 2A & 2B

Nylandsvej 14-18

8600 Silkeborg