Fotoklubben Focus

Bevægelse

Foto: Peter Birk

Aflevering senest 29.august til Focus årsudstillingen i Kunstnerhuset, 29.september – 31. oktober. Man kan aflevere maksimalt 5 billeder til bedømmelse. Dommerne vil blive fotografer/kunstnere, der ikke selv deltager i udstillingen. Som ved udstillingen i Kulturspinderiet afleverer man først digitalt til bedømmelsen (max. 1024x768px, 72 ppi), derefter afleveres antagne billeder udprintede.

Bevægelse kan forstås som billeder, der skildrer fysisk bevægelse. Ting og væsner der flyver og farer af sted, hvor man forsøger at skildre bevægelsen.

Men bevægelse kan også være en stærk følelse, som man forsøger at fastholde i et fotografi.
Med politiske og folkelige bevægelser kan vi gå helt over i fotojournalistik.
Det kan også være fotografiet, der er i bevægelse – hen mod nye og anderledes former, der bryder med det traditionelle.
Allerbedst er det naturligvis, hvis man kan få flere betydninger med og f.eks. lave et godt, utraditionelt billede af en politisk bevægelse med stærke følelser og ting der flyver gennem luften. Hvis du har en helt anden fortolkning af bevægelse, så skriv det i titlen, så dommerne er opmærksomme på det ved udvælgelsen.
Det bliver en censureret udstilling. Alle klubmedlemmer er dog sikret, at de kan få mindst et billede med på udstillingen – hvis det holder sig inden for emnet.
Det er udstillingsbilleder, vi er ude efter. Billeder, der kan vække forundring – og også gerne kan holde til længere tids betragtning på en privat væg.
Billederne kan nemlig sælges fra udstillingen.
Prisen afgør i selv. Kunstnerhuset skal have 30% af salgsindtægterne, så det skal lægges oven i prisen, men lad være med at sætte den for højt. Det er vel bedre, at Jeres fotos hænger på en privat væg end at de fylder op i jeres egen kælder.

Som hovedregel skal billederne være i sorte rammer. Store formater kan dog afleveres opklæbede uden ramme. Formatet er helt frit. Når man afleverer de digitale filer skal man skrive, hvilket format man vil printe dem i.

Billederne må ikke have været udstillet i Silkeborg før.

Afleveringsfristen for digitale filer bliver torsdag 29.august, til jorn@jhphoto.dk,

Nu ved I, hvad I skal fotografere i sommerferien.

God jagt
Peter Birk

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.