Fotoklubben Focus

Hyttetur Efterår 2012

Hyttetur Helnæs 5-7 okt. 2012 (galleri under artiklen)

Foto: Poul Erik Feldt

Vi mødtes fredag aften 19.30 til chili con carne, som Jørn havde sørget for, og det smagte som sædvanligt dejligt, men inden da havde vi fotograferet på vej til Fyn, og rekognosceret for næste dags fototur.

Efter aftensmaden havde vi et par hyggetimer, og så var der nogen, der skulle i seng, for der stod morgenfotografering på programmet næste dag.

Lørdag stod vi tidligt op (kl. 06.30) og tog morgen billeder, for sol var der, så vidt jeg husker, ikke noget af, derefter stod der morgenbuffet klar hjemme i hytten, og snakken gik omkring morgenens fotos, og om hvor turen skulle gå hen i dagens løb.Det regnede det meste af dagen, uden at det var nogen hindring for at tage gode billeder, men ved 15-tiden tittede solen frem, og resten af eftermiddagen gav en del mulighed for gode billeder, og der var nogen stykker, der tog den blå time med. Det blev der mange gode billeder ud af, og enkelte fik startet en ny interesse, nemlig fotografering med lang lukkertid.

Aftenen blev lidt stresset for nogle, da de både skulle have spist, snakket og redigeret billeder til aftenens fremvisning, som var fremskyndet til kl 22.

Aftensmaden havde Jørn sørget for, og den bestod af kartofler, SOVS og forloren hare, (det smagte formidabelt) og selv om der blev gået til ”haren”, lykkedes det os ikke at spise op, og selv om man havde munden fuld af mad, kunne man sagtens snakke om lukketider, motiver og om, hvor ringe de andres kameraer var.

Kl. 22 var næsten alle færdige (jeg nævner ingen navne) med at redigere, og 10 minutter senere kunne vi så endelig starte billedvisning. Det foregik som sædvanligt med stor entusiasme, og både billeder og fotograf fik ”en hilsen” med på vejen, men igen igen tonede der mange rigtig gode billeder op på lærredet, til stor glæde for alle.
Der var enkelte, som ikke fik snakket færdig før billedvisningen, så de fortsatte til langt ud på natten, og om det var vin eller øl, de blev kloge af, skal stå hen i det uvisse, men sikkert er det, at flere var betydeligt visere om morgenen, og nogen havde fået så meget at vide, at de havde hovedpine.
Søndag morgen var nogen få morgen duelige ude at tage morgen billeder på den lokale strand, det var en flot morgensol, som steg op over horisonten, og selvom solop- og solnedgange ikke er lige højt værdsat i alle fotokredse, er der alligevel noget opløftende og optimistisk ved solopgange, og ligeså er det dejligt at se dagen rinde ud i et inferno af lyseffekter.

Skriverkarl:
Poul Erik Feldt

[Not a valid template]