Fotoklubben Focus

Fotograf med levende engagement

Torsdag den 11. oktober havde vi besøg af Brian Rasmussen, fotograf i Randers Regnskov.

Foto: Brian Rasmussen

Han fortalte om hvordan han, mens han arbejdede som dyrepasser, fandt ud af at bruge Regnskovens dyr som modeller, for at blive bedre til at fotografere. I takt med øvelserne og indkøb af mere og mere avanceret fotogrej, blev han så dygtig, at han opfandt sit eget job i Regnskoven. Direktøren gik med på ideen med en fastansat fotograf,og dermed fik Brian lov til at beskæftige sig med det der interesserer ham mest, nemlig dyr og foto.

Vi fik nogle levende beskrivelser af hverdagen i Regnskoven, som for Brians vedkommende er fyldt med opgaver af alle slags. Fotografering af dyr til skilte, reklamer og hjemmesiden, madbilleder til menukortet i cafeteriet og dokumentation af det daglige liv i og udenfor kuplerne. Vi så billeder og film af både sjove og rørende hændelser, såsom en bladskærermyre der skærer lidt i dyrepasserens finger, og en flok nyfødte odderunger, som lå godt gemt væk fra nysgerrige blikke.

Brian viste os det meste af sit grej, som han har med sig overalt. Han leger meget med sit udstyr og laver sjove og opfindsomme opstillinger, for at få de billeder han ønsker sig. Lysgiverne er som regel små flash og gerne flere af dem. Spionkameraer udløst af censorer har han med succes brugt både i Randers Regnskov og ude i den virkelige verden.

Foto: Brian Rasmussen

Randers Regnskov har en naturfond, som har til formål at bidrage til bevarelse af dyre- og plantearter, samt hele økosystemer. I den forbindelse rejser Brian, sammen med andre af Regnskovens personale, ud for at besøge de steder som har gavn af Naturfondens midler. Vi så bl.a. billeder fra Verde Sumaco i Ecuador, hvor børnene får betalt deres skolegang med midler fra fonden.

 

 

Foto: Brian Rasmussen

I fritiden beskæftiger Brian sig også med foto. Han har nogle venner, med hvem han laver lidt mere eksperimenterende billeder. Vi så sjove eksempler på resultatet af deres leg med kameraet.

Du kan læse mere om Brian’s nørderi hos Fotomalia

Alt i alt havde vi en fornøjelig og givende aften i Brians selskab.

 

1 Comment

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.