Fotoklubben Focus

Den internationale prisuddeling for dronefotos 2020

Den internationale prisuddeling for dronefotos 2020
 

 

 

eller læs artiklen:

I ét utroligt øjeblik stod naturen stille for fotografens linse

Droneskud fra luften illustrerer livet under coronapandemien, andre har fanget dyr i sælsomme aktiviteter. Se alle de dronefotos, der har vundet priser ved dette års internationale prisuddeling.
[object Object]
Den australske fotograf Jim Picôt har taget dette års vinderfotografi. Fra luften har han fanget en stime laks i australsk farvand. I et øjeblik formede stimens bevægelser set oppefra et hjerte. En haj svømmer rundt på jagt efter føde i hjertets højre halvdel. Fotografiet bærer titlen “Love Heart of Nature”.
Foto: Jim Picôt.
 
 

Sommetider tager naturen sig ud på måder, man ikke forventer. Det må siges at have været tilfældet, den dag australske Jim Picôt lod sin drone flyve henover en laksestime i australsk farvand.

Fiskenes dynamiske formations konstante bevægelser stod i et øjeblik stille og tog form som et hjerte, mens tilstedeværelsen af en haj på rov midt i hjertets højre halvdel skabte et lille hul af blotlagt, grønt vand.

 
 

Et skud fra dronens kamera den dag sikrede Jim Picôt førstepladsen ved dette års internationale prisuddeling for dronefotos.

Herunder kan du se bl.a. Jim Picôts billede og vinderbillederne i de i alt ni kategorier ved fotokonkurrencen. Billederne kan i øvrigt ses ved Siena Photo Awards i den italienske by Siena i Toscana fra den 24. oktober til den 29. november i år.

 

“Black Flag” er titlen på dette foto, som viser en folkemængde på Rabin-pladsen i det centrale Tel Aviv i Israel. De fremmødte indbyggere demonstrerer mod premierminister Benjamin Netanyahu, mens de, som billedet illustrerer, holder covid-19-restriktionerne om fysisk afstand i hævd. Billedet har vundet i kategorien “Livet under covid-19”.
Foto: Tomer Appelbaum.
 
“Largest Congregation”, som kan oversættes til “Den største menighed”, viser flere end 600.000 muslimer, der deltager i Sydasiens største fejring af den muslimske ramadanfest, Eid al-Fitr, i Bangladesh. Billedet fik andenpladsen i konkurrencens kategori for abstrakte fotos.
Foto: Azim Khan Ronnie
 
“Tropical Bride” har vundet i konkurrencens bryllupskategori og viser en kvinde liggende i vandkanten. Hun er omsluttet af blade og blomster, der er blevet til overs fra dekorationerne ved et bryllup.
Foto: Mohamed Azmeel.
 
“Elskende på marken” hedder billedet, som fik andenpladsen i bryllupskategorien. Ifølge Krzysztof Krawczyk, fotografen bag dette foto, illustrerer det liggende par i båden midt i marken øjet fra et vildt dyr.
Foto: Krzysztof Krawczyk.
 
I Dubai i de Forenede Arabiske Emirater findes en marina, hvor enorme luksusyachter ikke er noget sjældent syn. Her er det dog havneløbets arkitektoniske bugten gennem bymiljøet, der har været i fokus for dronekameraets linse. Billedet tog andenpladsen i kategorien “Urban”.
Foto: Carmine Chiriacò.
 
Det øjeblik i tennissporten, hvor alting står stille, har fotografen Brad Walls fanget på dette billede. Hvor bolden er kastet, og serveren spændstigt fryser og venter på, at tyngdekraften gør sit arbejde, så ketcher-slagudvekslingen kan begynde. Billedet tog andenspladsen i sportskategorien.
Foto: Brad Walls.
 
De 451,9 meter høje Petronas-tårne i Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia, rejser sig med deres mange lamper mod himlen. “Alien Structure on Earth” hedder billedet med det næsten futuristiske islæt, som tog førstepladsen i kategorien for urbane fotos.
Foto: Tomasz Kowalski.
 
Joseph Cheires var blevet fortalt af lokale mexicanere, at en gråhval i deres farvande de seneste tre år legesygt var begyndt at skubbe blidt rundt med turistbåde. Han rejste til området for at få syn for sagen og fangede hvalen midt i sin leg. Vinder i kategorien “Natur”.
Foto: Joseph Cheires.
 
En enorm flok djævlerokker svømmer alle i samme retning i én stor, cirkulær bevægelse. Billedet blev tildelt en andenplads i kategorien “Vildt dyreliv”.
Foto: Mark Carwadine.
 
Temperaturerne kan om vinteren være helt nede på minus 30 graders celsius på Den Eurasiske Steppe, som breder. På dette dronefoto, som har vundet i kategorien “Mennesker”, bevæger lokale sig med hestetrukket slæde fra én by til en anden.
Foto: Alessandra Meniconzi.
 
Svømmere bevæger sig fremad mod den næste bølgebrydning. Billledet har vundet i sportskategorien.
Foto: Roberto Corinaldesi.
 
“Where Herons Live” – eller “Hvor hejrerne bor” – vandt prisen for det bedste dronefoto af det vilde dyreliv. Mens vi fra landjorden oftest ser hejrer i vådområder, er det et sjældent syn at se dem i deres hjem i toppen af træerne, hvor de her har bygget rede.
Foto: Dmitrii Viliunov.
 
Fra luften illustrerer Rafal Ganowski den slående tomhed, som med coronakrisen har ramt Europas storbyer. Under normale omstændigheder er denne plads i en af Warszawas ældste bydele proppet med mennesker, og på et foto som dette ville mosaikken på jorden sædvanligvis være dækket af parasoller. Billedet tog andenpladsen i kategorien “Livet under covid-19”.
Foto: Rafal Ganowski.
 
Det ligner på afstand ikke rigtig det, som det faktisk er. For eksempel kunne man foranlediges til at tro, at en enorm mængde affald var skyllet op mod en kyst. Men det er flamingoer, hvis lyserøde nuancer er badet i tidlig morgensol, mens de flokkes ved bredden af Logipi-søen i Kenya. Billedet løb med andenpladsen i naturkategorien.
Foto: Martin Harvey.
 
Da fotografen Paul Hoelens drone svævede over et område med industriel minedrift i Californien, USA, tog han et billede, der vandt prisen i kategorien for abstrakte dronefotos. Farverne på billedet bliver fremkaldt af en giftig boble af støv, som er skabt af tidlligere tiders minedrift. Titel: “Phoenix Rising”.
Foto: Paul Hoelen.
 
Den australske fotograf Jim Picôt har taget dette års vinderfotografi. Fra luften har han fanget en stime laks i australsk farvand. I et øjeblik formede stimens bevægelser set oppefra et hjerte. En haj svømmer rundt på jagt efter føde i hjertets højre halvdel. Fotografiet bærer titlen “Love Heart of Nature”.
Foto: Jim Picôt.
 
“2.000.001” hedder billedet. Hvorfor? Fordi det er antallet af indbyggere i Hongkong, der den 16. juni 2019 gik på gaden for at protestere mod planerne om en omstridt lov om en ny udleveringsaftale, som betyder, at borgere i Hongkong kan udleveres til retsforfølgelse i Kina. Loven trådte i kraft i begyndelsen af sommeren 2020. Billedet tog andenpladsen i kategorien “Mennesker”.
Foto: Tugo Cheng.

 

 

Comments are closed.