Fotoklubben Focus

Besøg af Rene Roalf

Peter Christoffersen 12/05/2012 Nyheder Ingen kommentarer til Besøg af Rene Roalf

Rene Roalf

Torsdag den 10. maj 2012 havde vi besøg af fotokunstneren René Roalf fra Viborg. René drømte engang om at blive uddannet fagfotograf – men han fandt ud af, at som fagfotograf kunne han ikke udfolde sin kreative side.

Siden blev han dog uddannet radiograf (røntgenfotograf) og kombinerede dette med at få udfordret sin kreative side i den århusianske fotoklub AFA.

Foto er det siden blevet til meget af – også det kreative.

En masse udstillinger er det også blevet til – også de censurerede som f.eks. Kunstnernes Sommerudstilling. I dag af René igangsætter i en række forskellige udstillinger.

René havde en masse spændende at byde ind med, bl.a. hvordan store dele af hans køleskab i en periode havde indgået i hans produktion (f.eks. sovsekulør smurt ud på billeder – og 27 minutter ved 170 grader…..så vidt jeg husker).

For at nævne nogle af de metoder René arbejder med, så var en af dem at vælge et tema eller et udtryk, og så producere flere 100 billeder efter dette koncept – for derefter at udvælge de få af dem, som skal blive til en udstilling. Han viste bl.a. en lyd/billedserie med musik af tyske Kraftwerk, som metodisk er skåret helt ind til benet. René sammenlignede sine egne metoder med Kraftwerk’s, hvor han arbejder med et tema/emne til det er helt udtømt, for derefter at skære det overflødige fra.

Andre temaer han viste fotos fra var en serie med røntgenbilleder – bl.a. af deres eget husdyr (en skildpadde) og nogle stykker elektronisk udstyr fra deres egen husholdning…… Et andet spænde tema var panoramabilleder, men ikke horisontale som vi normalt ser og laver. Disse var taget vertikalt – altså nederst med hans røde sko og øverst faktisk det som findes bag ham (og himlen i midten, for ligesom at skære det ud i pap).

Et projekt han har gang i p.t. – og som han gerne vil have færdiggjort i år – er portrætter af mænd iført deres hustruers bikini. Et morsomt og spændende projekt, hvor vi måske snart få et af vores egne klubmedlemmer repræsenteret.

René har en mening om foto og kunst. En spændende mand at lytte til. Tak for oplevelsen René.

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.