Fotoklubben Focus

Danske konkurrencer

Fotoklubben Focus er medlem af Selskabet for Dansk Fotografi (SDF), som er en af Danmarks største fotoorganisationer for aktive fotografer. SDF har mere end 2.200 medlemmer og de er medlem enten via en af mere end 50 medlemsklubber eller via et personligt medlemskab.
SDF står hvert år for en række forskellige arrangementer og virker som paraplyorganisation og kontaktled for danske fotografer.

Den Nationale/DM i fotografi.

Som medlem af SDF kan du deltage på Den Nationale/DM i fotografi. Den Nationale er SDF’s årlige konkurrence med indleveringsfrist 1. maj. Efter bedømmelsen bliver de antagne værker udstillet i forbindelse med det årlige landsmøde, der afholdes omkring uge 40. Efter ferniseringen kan du se alle de antagne billeder, samt et lille udvalg af dommernes egne værker. På landsmødet vil der også være lejlighed til at se billeder fra dem, der i årets løb har ansøgt om en fotografisk titel, både i SDF og FIAP regi.
Alle oplysninger om FIAP og Den Nationale kan læses i folderen ’Alt om SDF’.

Jyske
Enhver fotoklub/-gruppe hjemmehørende i det jyske område kan lade sig registrere og indsende billeder til Sammenslutningen af Jyske Fotoklubber (SJF). Deltagelse er ikke samtidig betinget af medlemskab af Selskabet for Dansk Fotografi (SDF). Endvidere kan alle fotografer (professionelle og amatører), der er bosat i det jyske område og som samtidig er personligt medlem af SDF, deltage.
De indsendte billeder må ikke tidligere have været antaget i Jyske.
Afleveringsfristen ligger omkring 1. februar. Udstilling, dommergennemgang og uddeling af præmier foregår i første halvdel af april.
Alle oplysninger om Jyske kan læses på Sammenslutningen af Jyske Fotoklubber (SJF)
The Golden Digital
Næstved Fotoklub bød første gang i 2010 velkommen til fotografer fra hele verden, amatører såvel som professionelle, til at deltage i den årlige digitale fotokonkurrence ’The Golden Digital’. Der konkurreres i to kategorier, monokrom og farve. Emnet er frit. Indleveringsfristen ligger sidst i september. Man kan finde alle oplysninger på The Golden Digital.
Danish Digital
Her er det Fotoklubben NEGATIV i Roskilde, der indbyder til international digital konkurrence. Denne konkurrence foregår hvert andet år, første gang i 2010. Der konkurreres i tre kategorier, monokrom, farve og natur. Emnet er frit. Indleveringsfristen er ca. 1. februar, hvert andet år. Man finder alle oplysninger på Danish Digital.

Kommende afleveringsfrister til Danske Konkurrencer:

Den Nationale

Upload og registrering forventes åben den 26. april
Deadline for upload, registrering og betaling den 21. juni
Pakker med papirbilleder skal være fremme senest 24. juni
Antagelser offentliggøres omkring 15. september
Lyd/billede indsendes og betales senest 3. september
Værker til ”Det helt frie billede” registreres og betales SDF fotofestival

Udstilling og præmieoverrækkelse på SDF fotofestival 3. oktober